Het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer de alarmdrempel in het Brussels gewest wordt overschreden

| Het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer de alarmdrempel in het Brussels gewest wordt overschreden.

Mondmaskerplicht goed nageleefd, in Elsene en Brussel Stad 'nog werk aan de winkel'

SG
© BRUZZ
18/08/2020

Volgens de Brusselse politie respecteren Brusselaars de algemene mondmaskerplicht, die nu ruim een week in ons gewest geldt, goed. Alleen in Brussel Stad en Elsene is er nog werk aan de winkel.” De politie zit momenteel in een overgangsfase van sensibiliseren naar beboeten.

“Wij zijn sinds maandag begonnen met het beboeten op het niet dragen van een mondmasker op het hele grondgebied van onze zone,” aldus Amal Ihkan, woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord. “Op maandag hebben we hiervoor zeventien pv’s uitgeschreven. Over het algemeen zien we dat de buurtbewoners in onze zone de maatregel goed respecteren.”

Ook politiezone Montgomery stelt weinig overtredingen vast. “In het algemeen wordt de regelgeving heel goed gerespecteerd,” klinkt het bij de woordvoerster. “Wij deelden maandag maar elf pv’s uit voor een mondmaskerovertreding.”

Nog minder overtredingen op het niet dragen van een mondmasker zijn op maandag vastgesteld door de politiezone Brussel-West. “Wij deelden slechts drie pv’s uit,” klinkt het er. “De mensen leven de nieuwe maatregel hier heel goed na.”

In de zone Brussel Hoofstad-Elsene dringt de regel wat minder goed door: "Er is nog werk aan de winkel," klinkt het bij politiewoordvoerder Olivier Slosse. "Op plaatsen waar veel volk loopt, wordt de maatregel meestal gerespecteerd. Maar, we merken ook dat er op plaatsen waar minder mensen aanwezig zijn de maskers weer afgaan. We doen nog altijd veel aan sensibilisering, maar schrijven nu ook pv's uit." Over hoeveel pv's er maandag werden uitgeschreven wil Slosse niets zeggen.

De politiezones Brussel Zuid en Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde) waren niet beschikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, politiecontrole, algemeen mondmaskerplicht, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni