Monopoly spelen met de MIVB

© MIVB

Vervoersmaatschappij MIVB heeft een eigen versie van het gezelschapsspel Monopoly op de markt gebracht. In de MIVB-variant zijn de straten vervangen door tram-, metro- en bushaltes, de huisjes door haltepalen en de hotels door schuilhuisjes.

Ook de pionnen zijn aangepast. Geen hondje, hoed of boot, in dit spel verplaatsen de spelers zich per metro, tram, bus, auto, fiets of te voet.

De duurste haltes zijn De Brouckère, Simonis en Montgomery. Het zijn drukste opstapplaatsen en kosten respectievelijk 400, 350 en 320 M.

Net zoals in de originele versie kan je naar de gevangenis gestuurd worden en zijn er kanskaarten. Die klinken zo: U heeft besloten uw auto op te geven: u ontvangt de premie van 150 M. Of nog: U start een haalbaarheidsstudie naar een kabelbaan: betaal 50 M.

Het spel kost net geen veertig euro, niet echt goedkoop dus. Een klassieke versie vind je tegenwoordig voor de helft van de prijs. “Het is een speciale editie,” zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. “Die kosten altijd meer. Bovendien is onze oplage niet heel groot, duizend exemplaren. Dat maakte het duurder.” Over het bedrag dat de MIVB heeft moeten betalen aan de Amerikaanse speelgoedgigant Hasbro, die nog altijd de rechten heeft, wil de vervoersmaatschappij geen details verstrekken.

Met het gezelschapsspel, te koop in de webwinkel www.mivbstore.be of in de tijdelijke pop-upstore in metrostation Naamsepoort, breidt de MIVB haar merchandising-objecten nog uit. De vervoersmaatschappij biedt onder meer T-shirts, tassen en muismatten met het netplan aan, maar ook gerecycleerde voorwerpen. Zo doet de tot sleutelkastje omgebouwde oranje ontwaarder het bijzonder goed. “De eerste honderd waren meteen weg en we hebben er nu nog honderd laten ombouwen,” zegt Sablon. Voor modeliefhebbers zijn er ook oorbellen gemaakt van gebroken veiligheidsglas van de schuilhuisjes. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement