Moslimexecutieve vraagt erkenning aan voor Grote Moskee

© PhotoNews
| Grote Moskee van Brussel

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft een dossier ingediend voor de erkenning van de Grote Moskee in Brussel. Dat bevestigt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) aan BRUZZ.

Het Brusselse Gewest telt vandaag 21 erkende moskeeën. Acht andere moskeeën hebben een aanvraag ingediend, maar wachten nog op een erkenning. Daar komt nu ook de Grote Moskee bij. De Moslimexecutieve diende het erkenningsdossier vorige week in, bevestigt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) aan BRUZZ.

Sinds haar bestaan werd de Grote Moskee uitgebaat door het Islamitisch Cultureel Centrum van België (ICCB), dat gefinancierd werd door Saudi-Arabië. Na de aanslagen van 2016 volgde een onderzoek naar het ICCB, waarop besloten werd dat die de moskee in het Jubelpark niet meer mocht uitbaten. Het ICCB moest de moskee in het Jubelpark in maart vorig jaar verlaten.

De Moslimexecutieve werd aangeduid om het beheer van de moskee over te nemen. Of en wanneer de Grote Moskee officieel erkend wordt, is niet duidelijk. De Brusselse regering kan een moskee pas erkennen na advies van de gemeente - in dit geval de Stad Brussel - en van de FOD Justitie.

Vervoort is alvast tevreden met de aanvraag. "Ik hoop dat de effectieve erkenning snel volgt", aldus de minister-president, "en dat deze erkenning met een grote, toegevoegde symbolische waarde andere moskeeën aanspoort tot het aanvragen van een erkenning."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?