Motorrijder aangevallen met winkelkar na verkeersagressie

YouTube MotardBXL

Op 19 mei kwam een motorrijder in aanvaring met een automobilist op de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. De gemoederen liepen hoog op. De motorrijder sloeg op de vlucht maar kreeg daarbij een winkelkar naar het hoofd geslingerd. De man diende klacht in bij de politie.

De hele scène werd gefilmd dankzij een cameraatje dat in de helm van de motorrijder verstopt zat. Toen de motorrijder door de Gentsesteenweg aan het rijden was, werd hij op een bepaald moment geblokkeerd door een auto in dubbele file. Om de wagen daarop attent te maken, gaf de bestuurder van de motor een extra stoot gas.

Maar één keer aan de rode lichten, bleek de wagen het voorval niet vergeten te zijn en rijdt hij de motor langs achter aan. “Ik wilde de schade vaststellen, maar de bestuurder van de auto was niet voor rede vatbaar en weigerde elke vorm van dialoog. Hij begon me te beledigen en wilde met me op de vuist gaan. Omstaanders hielden hem tegen,” verklaart de motorrijder anoniem aan La Dernière Heure.

Omdat de motorrijder er geen goed oog in had, besloot hij zo snel mogelijk te vertrekken. “Maar de automobilist was van de wijk en trommelde zijn maten op. Met vijf achtervolgden ze me. Ik probeerde te vluchten door razendsnel te slalommen tussen de voertuigen heen. Maar plots dook de automobilist op uit het niets en gooide hij een winkelkar op me. Ik heb veel geluk gehad dat ik mijn evenwicht niet verloor,” aldus het slachtoffer.

De motorrijder is een week arbeidsongeschikt. Hij diende een klacht in bij politiezone West.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?