Muntpunt op het Muntplein, communicatiehuis, bibliotheek en ontmoetingsplek voor (Nederlandstalige) Brusselaars
© Peter Dhondt-BRUZZ | Muntpunt op het Muntplein, communicatiehuis, bibliotheek en ontmoetingsplek voor (Nederlandstalige) Brusselaars.

Muntpunt verkoopt tienduizenden cd's en boeken

ADD
© BRUZZ
13/09/2021

Muntpunt opent de deuren op autoloze zondag (19 september) voor een jaarlijkse tweedehandsverkoop. Wie langsgaat kan een karrenvracht cd’s, boeken en dvd’s inslaan voor een prikje.

Alle titels zullen volgende week zondag de deur uitgaan aan één of vijf euro. Omdat Muntpunt recent zijn cd-collectie stopzette, is er dit jaar extra veel muziek in de aanbieding: maar liefst 25 000 cd’s vinden hun weg naar de verkoop.

“Kopers geven niet alleen een tweede leven aan onze boeken en cd’s. De jaarlijkse verkoop zorgt ervoor dat we onze collectie up-to-date kunnen houden. Je vult dus niet enkel je eigen collectie aan voor een zacht prijsje, maar helpt ook om plaats te maken in onze rekken voor nieuwe aanwinsten, waarvan alle bibliotheekbezoekers kunnen genieten”, zegt Roel Leemans, algemeen directeur Muntpunt.

Vijf + één gratis

"Alles is natuurlijk tweedehands, al wil dat niet zeggen dat er geen recente titels te vinden zijn", klinkt het. "Ook nieuwere cd’s, boeken en dvd’s, waarvan ooit meerdere exemplaren werden aangekocht, komen in de verkoop terecht."

Bovenop de kleine prijsjes staan bezoekers nog andere interessante deals te wachten. Zo krijg je bij vijf gekochte exemplaren eentje gratis en kan je ook met Paspartoepunten betalen.

Vaarwel cd's

Wie koopt steunt bovendien het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker en Brussel Helpt.

Sinds deze zomer kunnen er in Muntpunt geen cd’s meer geleend worden. Onder andere door een aanhoudend dalende trend in de uitleencijfers en omdat de organisatie met toekomstige ambities nieuwe wegen wil inslaan, krijgt de cd-collectie een nieuwe bestemming. Een groot deel ervan komt zo nu in de verkoop terecht. Muziekliefhebbers kunnen dit jaar dus extra goede vondsten doen in Muntpunt en in het café van Muntpunt, waar de jazzcollectie te koop zal staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie