Mutsaardlaan krijgt fietspad

Het Brussels Gewest zal een fietspad aanleggen op de Mutsaardlaan in Laken. Eind 2014 moeten de werken daaraan beginnen.

Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) kondigde maandag op de gemeenteraad al aan dat het fietspad er zou komen. De planning is echter in handen van het kabinet van Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) en maakt deel uit van de herinrichting van de Gewestelijke fietsroute Maalbeek.

Het Gewest was oorspronkelijk van plan om een gemarkeerd fietspad aan te leggen, maar wil nu voor een 'verhoogd aanliggend fietspad'. Zo'n fietspad vertoont veel gelijkenissen met een afgescheiden fietspad, maar is technisch niet helemaal hetzelfde.

"We gaan daarover een wijziging op de bouwvergunning aanvragen", zegt het kabinet Grouwels. "Die moet dan wel nog goedgekeurd worden door de Stad."

Vorige week nog protesteerden leerlingen van het Jan Van Ruusbroeckollege in Laken tegen het feit dat er te weinig veilige fietspaden waren in de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?