Muurschilderingen van Greenpeace sieren Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel

© Tim Dirven/Greenpeace

Aan de ingang van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel zijn vrijdag vier muurschilderingen van Greenpeace onthuld. De kunstwerken zijn een ode aan de biodiversiteit op aarde en zijn gemaakt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de milieuorganisatie. De muurschilderingen worden toegevoegd aan het Street Art Parcours van de stad Brussel.

De muurschilderingen zijn ontworpen door Rocio Alvarez, een Spaanse kunstenares die in België woont.

Aan de buitenmuren van het Museum voor Natuurwetenschappen mocht ze vier panelen decoreren. Elk tafereel geeft een ander beeld van de biodiversiteit op aarde. Van de jungle, tot de bergen, de oceaan en de woestijn. "Ze zijn gemaakt van contrasten en levendige kleuren om museumbezoekers en voorbijgangers te inspireren en visueel te prikkelen", legt Alvarez uit.

muurschilderij_biodiversiteit_11.jpg
© Tim Dirven/Greenpeace

De muurschilderingen zetten ook de vijftigste verjaardag van Greenpeace in de verf. Het gaat om een wereldwijd initiatief, want eerder werden er voor de gelegenheid ook al muurschilderingen onthuld in Turkije, Israël en de Filipijnen.

"Er zijn heel veel zaken waar we trots op mogen zijn na 50 jaar activisme. We hebben heel veel overheden en bedrijven een spiegel voorgehouden, maar het is ook wrang om te vieren in tijden van oorlogen die te wijten zijn aan geopolitieke macht en de drang naar grondstoffen, materialisme en winst", zegt Valerie Del Re, directeur van Greenpeace België.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?