Muzenpark in Molenbeek wordt thuis van nieuwe Cruyff Court

© BRUZZ
06/06/2017

Het Cruyff Court in Molenbeek, dat vorig jaar al werd aangekondigd, zal op 22 maart 2018 officieel worden ingehuldigd. De opbouw begint eind dit jaar op het verlaten voetbalterrein in het Muzenpark in Molenbeek.

Na de aanslagen van 22 maart en het overlijden van Nederlandse ex-voetballer Johan Cruyff twee dagen later, richtte Brusselaar Unico van Kooten samen met Ahmed Larouz het platform PlayandPeace op. Het streefdoel van dat platform was de realisatie van een Cruyff Court in Molenbeek.

Een Cruyff Court is een moderne versie van het aloude trapveldje. Door de Cruyff Courts krijgen kinderen in dichtbevolkte buurten een veilige plek om te sporten en spelen. Dankzij de steun van de gemeente Molenbeek is er ook al een locatie gevonden, namelijk het verlaten voetbalterrein in het Muzenpark.

Solidariteit naar Molenbeek
“Na de aanslagen wou Unico een signaal van solidariteit uitdragen naar de burgers van Molenbeek. Het is pas na het overlijden van stervoetballer Cruyff dat het idee er kwam om een Cruyff Court in Molenbeek aan te leggen,” zegt Ahmed Larouz in Le Soir.

Een belangrijk onderdeel van de Cruyff Court is om de Molenbeekse jongeren te trainen in de veertien kenmerken van de Nederlandse voetballegende Johan Cruyff. Dat zijn onder meer verantwoordelijkheid, groepsgevoel, respect, creativiteit en integratie.

Financiering
Voor de aanlegging van het veld moet er wel serieus wat geld op tafel gelegd worden. De kost is geschat op 130.000 euro. Om geld in te zamelen wordt er op 10 juni een voetbaltoernooi georganiseerd in Wemmel.

Daarnaast willen Rotary Cantersteen en Rotary International, samen met PlayandPeace via een crowdfunding campagne een bedrag van 10.000 euro ophalen. Rotary Brussel Cantersteen heeft zich geëngageerd om het opgehaalde bedrag te verdubbelen.

Als laatste bron, mikken de initiatiefnemers op een aanvullende verdubbeling van het totaal ingezamelde bedrag via de samenwerking met de Rotary International. Een gedoneerde 25 euro kan dus zo gemakkelijk 100 euro worden.

Inhuldiging op 22 maart 2018
Na Mechelen, is er in Molenbeek dus straks het tweede Cruyff Court van België. Het terrein in Molenbeek zou eind dit jaar nog omgebouwd worden voor de officiële inhuldiging op 22 maart 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni