N-O-Heembeek ongerust over 1000-woningenplan

In Neder-Over-Heembeek maakt een aantal inwoners zich zorgen over de bijna vijfhonderd woningen die in er zullen bijkomen in het kader van het 1000-woningenplan van de stad Brussel.

Zo'n tweehonderd inwoners van Neder-Over-Heembeek waren donderdag aanwezig bij de voorstelling van het 1000-woningenplan in hun gemeente.

Maar de buurtbewoners zien het plan niet zitten. Ze vrezen dat een groot aantal nieuwe woningen en de bijhorende bewoners voor problemen zouden kunnen zorgen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid.

Volgens hen hebben gelijkaardige projecten in het verleden al aangetoond dat zulke sociale woonwijken vaak uitgroeien tot echte getto's.

Maar de projectcoördinatoren, onder leiding van Brussels OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS), deden er alles aan om de buurtbewoners gerust te stellen. Zo zou het niet de bedoeling zijn om concentratiewijken aan te leggen.

De coördinatoren willen vooral dat mensen harmonieus samenleven. Daarom zijn ze ook van plan rekening te houden met de wensen van de buurt.

Tenslotte beloofden ze ook dat er eerst nog een sociale analyse zou gebeuren voor de werkzaamheden definitief van start zouden gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?