Nacht Zonder Ongevallen wil jongeren sensibiliseren om niet te rijden onder invloed

© Alexia-Machet
| In onder andere Madame Moustache nodigt Responsible Young Drivers jonge feestvierders uit om ze aan een test te onderwerpen.

Zaterdag 16 oktober vindt de Europese Nacht Zonder Ongevallen plaats. Op het feest zal het "Responsible Young Drivers"-team samen met wielrenners Bert Van Lerberghe en Florian Sénéchal jongeren sensibiliseren om niet te rijden onder invloed.

Op vier plaatsen nodigt Responsible Young Drivers in samenwerking met Alken-Maes en wielerploeg Deceuninck-Quick Step jonge feestvierders uit: Versuz (Hasselt), Kokorico (Lievegem), Carré (Willebroek) en ten slotte in de Madame Moustache (Brussel).

Feestvierders die met de wagen zijn, zullen gevraagd worden om de hele avond geen alcohol te drinken. Wanneer ze enkele uren later naar huis willen, zullen ze onderworpen worden aan een alcoholtest om te kijken of ze hun belofte zijn nagekomen. In Brussel dagen topsporters Van Lerberghe en Sénéchal de jongeren uit en nemen de testen af.

Bij de vorige editie in 2019, lukte het 88 procent van de bestuurders om nuchter te blijven. Bij de vrouwen was dat 92 procent.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?