Nachtbus voor studenten rijdt straks ook op donderdag

© BRUZZ
14/09/2017

Bus 71 breidt zijn diensten uit en rijdt vanaf november ook donderdagnacht. De lijn, die het centrum met Flagey en de ULB-campus verbindt, reed als Noctis 09 al op vrijdag en zaterdag tot 3 uur 's nachts en zal na de herfstvakantie ook op donderdag rijden. Daarnaast wordt nachtlijn 11 naar Ukkel verlengd van Kalevoet tot Homborch.

Lijn 71, of variant Noctis 09, reed al op vrijdag en zaterdag, maar zal vanaf het najaar op donderdag de reizigers tot 3 uur ’s nachts vervoeren. De lijn, met eindhalte Herrmann-Debroux is populair bij studenten omdat hij het centrum met uitgaansbuurt Flagey en de studentencampussen van de VUB en ULB verbindt.

De aanpassingen kwam dan ook op vraag van studentenverenigingen. Nu geeft Pascal Smet daar gehoor aan. “De studenten lieten me al langer, op zeer creatieve manieren, weten dat ze nachtvervoer willen op donderdag. Ik ben dan ook blij dat we aan hun vraag kunnen tegemoetkomen," zegt hij. “Als grootste en meest internationale studentenstad van het land moeten we studenten betrekken bij alles wat de stad te bieden heeft.”

Donderdagnacht zal er geen Noctis-lijn rijden, wel een gewone lijn 71 die het normale traject volgt.

Lijn 11 verlengd
De Brusselse regering besliste ook om nachtlijn 11 naar Ukkel, te verlengen van Kalevoet tot Homborch. “De Homborch-wijk ligt aan de grens van het Brussels Gewest met Vlaanderen. Door de verlenging krijgen ook heel wat mensen uit de Rand de mogelijkheid om gebruik te maken van het Brusselse nachtvervoer en op een veilige manier thuis te geraken na een avondje stappen in de stad,” verklaart de minister.

Beide aanpassingen worden door de MIVB doorgevoerd na de herfstvakantie 2017. Over zes maanden volgt een evaluatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni