Nachtelijk avontuur in museum publiciteitsstunt

© AchterklapYouTube

Bekende YouTubers Ergin Arslanbas, bekend van Achterklap, en Unagize brachten afgelopen vrijdagnacht door in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Ze verstopten zich tot na sluitingstijd in het museum en maakten een filmpje van hun nachtelijk avontuur tussen de dinosaurusskeletten. Maar het blijkt nu doorgestoken kaart.

De twee jongeren kwamen op het idee om een nacht in het museum te logeren toen gezelschapsspel Monopoly een T-Rex als nieuwe pion zou krijgen. "Het museum draait volledig rond dinosaurussen en kan die aandacht best gebruiken”, legt Ergin in het filmpje uit. 

Zo gezegd zo gedaan. Een half uur voor sluitingstijd gingen ze het museum vrijdagavond binnen. "We gaan ons hier verstoppen en proberen hier te overnachten", klinkt het. 

Tent 
Tot anderhalf uur na sluitingstijd houden ze zich verborgen in een toilet voor mensen met een beperking. Daarna gaan ze op ontdekking door het donkere gebouw. Nadat ze er zeker van zijn dat er nergens nog bewakers rondlopen, besloten ze om hun tent op te zetten onder een gigantisch dinosaurusskelet. 

Op het einde van het filmpje springt het licht in het museum aan hoewel het nog nacht is. Daarop gaan de twee jongens er zo snel ze kunnen vandoor. 

Intussen liet het museum wél van zich horen en blijkbaar gebeurde het insluiten toch niet zo stiekem als de vloggers suggereerden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Het museum verklaart dat het op de hoogte was van de 'inbraak' en zijn toestemming verleende. "Het was eigenlijk een publiciteitsstunt die we samen opzetten met de vloggers", aldus communicatieverantwoordelijke Yannick Siebens. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook