Nachtelijke brand in Brusselse bar was aangestoken

© Belga
28/05/2019

De brand die zondagnacht gewoed heeft in een bar aan de Leuvenseweg in Brussel, was aangestoken. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Er zou een molotovcocktail door het raam van de bar gegooid zijn.

De Brusselse brandweer moest zondagnacht rond 03.00 uur uitrukken voor de brand in de bar, die zich bevindt op het gelijkvloers van een gebouw met drie verdiepingen. Op de eerste verdieping was één persoon aanwezig, op de tweede twee en op de derde ook twee. Die mensen werden met twee luchtladders geëvacueerd en bleven ongedeerd.

De brandweer kon intussen de bar betreden via een zijdeur in de traphal. In die deur plaatsten de brandweerlui meteen een zogenaamde 'smoke-stopper', een toestel dat vermeed dat de rook zich zou verspreiden doorheen het gebouw.

Het vuur was vervolgens snel onder controle en eenmaal het gebouw geventileerd was en gecontroleerd op de aanwezigheid van CO, konden de meeste bewoners naar hun flat terugkeren. Enkel de bewoners van de tweede verdieping kregen elders onderdak. Daar was bij de evacuatie een raam beschadigd.

Het Brusselse parket heeft nu een onderzoek geopend voor opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond gebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, brand, Bar Rouge, Leuvenseweg, molotovcocktail

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni