| Vrouwenmars (archief).

Nationale manifestatie in Brussel tegen alle vormen van geweld op vrouwen

© Belga
22/11/2023

Mirabal Belgium heeft woensdag opgeroepen om op zondag 26 november op straat te komen om te manifesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen.

Mirabal formuleert haar eisen binnen vier strijddomeinen: de strijd tegen gendergerelateerd geweld op vrouwen, rekening houden met kwetsbare vrouwen, de waardering van 'vrouwelijke' beroepen en sectoren en seksuele en reproductieve gezondheid.

"Ondanks de ratificering van het Verdrag van Istanboel (inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld, red.) en andere stappen vooruit - de historische wet op feminicide en de zes extra Zorgcentra na Seksueel Geweld - bewijzen de cijfers dat dit nog steeds niet volstaat", hekelt Mirabal. Zo zijn er sinds begin dit jaar in ons land al 24 feminicdes geteld.

De koepelorganisatie verwacht ongeveer vijfduizend mensen. De mars begint om 14.00 uur aan het Europakruispunt, aan Brussel-Centraal. Het is de zevende keer dat Mirabal de mars organiseert, naar aanleiding van de Internationale dag tegen geweld op vrouwen, op 25 november.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni