Nauwelijks Brusselse SP.A'ers in intercommunales

© SP.A

De SP.A heeft een lijst met politici vrijgegeven die een mandaat hebben in intercommunales. Voor Brussel zetelt enkel de Elsense schepen Maite Morren in twee intercommunales, waarvan één keer betaald. De andere Brusselse SP.A-politici hebben geen mandaat bij een intercommunale.

SP.A-voorzitter John Crombez had meer openheid beloofd na alle heisa over de vergoedingen die politici opstrijken, door te zetelen in intercommunales of nv's die daar van afhangen.

Voor Brussels is Maité Morren de enige die voor haar bestuursfunctie in Brutélé, bekend van telecombedrijf VOO, betaald krijgt. Het gaat om een vergoeding van 151,6 euro bruto per vergadering, waarvan er zo'n 1 à 2 per maand plaatsvinden. Voor haar mandaat bij Interfin, de financiële poot van de intercommunale Sibelga, krijgt ze geen vergoeding.

Andere Brusselse SP.A-politici nemen geen mandaten op in intercommunales. Dat wil niet zeggen dat ze nergens anders een vergoeding krijgen. Zo zijn er vzw's als De Vereniging van Stad en Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (VSGB), waar verschillende politici tegen betaling in zetelen. SP.A geeft aan ook die vergoedingen zo snel mogelijk kenbaar te willen maken. Het eindresultaat zal er zijn tegen half maart 2017.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuwe procedure tegen doodstraf Djalali

samenleving 1518016338

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook