Nederlandstalige kleuterschool Koningin Astrid opent in Heembeek

© google

De Donderberg in Neder-Over-Heembeek, waar al twee scholen huizen, heeft er sinds begin september een school bij. Het Nederlandstalige kleuterschooltje Koningin Astrid wordt woensdag plechtig ingehuldigd. De kleuters komen over van de school op de Mutsaardlaan, waar de komende jaren een nieuw schoolgebouw moet verrijzen.

De inhuldiging zal morgen woensdag gebeuren in aanwezigheid van burgemeester Mayeur (PS) en de bevoegde schepenen Coomans (MR) en Hariche (PS).

“De bedoeling is dat de school in de Mutsaardlaan tegen 2018 klaar is”, zegt Nicolas Manzone, woordvoerder van schepen van Onderwijs Faouzia Hariche (PS) aan brusselnieuws.be. “Dan verhuizen de kleuters terug naar daar.” Maar het schoolgebouw aan de Donderberg blijft dan wel bestaan, benadrukt Manzone. “Vanaf dan zal het Franstalige kleuters huisvesten.”

Op de site staat sinds 2012 een Nederlandstalige katholieke basisschool, Kristus Koning Assumpta. Aan de andere kant van het terrein bestaat al langer een Franstalige basisschool, Maria Assumpta. Voortaan huizen er dus drie scholen van twee verschillende netten op eenzelfde terrein. 

De investeringen zijn nodig door de bevolkingstoename die in Heembeek aan de gang is. Er worden in de buurt volop nieuwe woonwijken gebouwd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?