© Pierre Blondel Architecten

Negatief advies voor Schaarbeeks megabordeel

© brusselnieuws.be
22/03/2013
De overlegcommissie van de gemeente Schaarbeek zal een negatief advies afleveren voor de plannen om een ‘Schaarbeekse Villa Tinto’ te bouwen. Dat zegt schepen van Stedenbouw Cécile Jodogne (FDF).

De overlegcommissie kwam donderdag bijeen over het project, dat zowel 38 prostitutiestudio's als 43 appartementen en winkels omvat.

Volgens Jodogne zijn zowel de buurtbewoners als de eigenaars van de nabijgelegen prostitutiebars hevig gekant tegen het project. Tijdens het openbaar onderzoek, dat sinds eind februari liep, verzamelde een petitie van de handelsvereniging meer dan 400 handtekeningen.

De gemeente zelf was al langer tegenstander van het project. Zij was vooral bezorgd over een toename van de prostitutie in de wijk, iets wat het bestuur wou vermijden. Met het negatief advies van de overlegcommissie in zicht is het weinig waarschijnlijk dat het project een bouwvergunning krijgt.

Het project, op de hoek van de Kwatrechtstraat en de Aarschotstraat, zit al sinds 2006 in de pijplijn. Het is een initiatief van ondernemer, Franky De Coninck, die ook de Villa Tinto in Antwerpen bouwde.

Het advies van de overlegcommissie moet wel nog door het schepencollege geformaliseerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie