Huisvuilophaling door Net Brussel oranje en witte zak in de Vergniesstraat in Elsene

| Volgens Net Brussel staan er “nog steeds te veel zakken op straat buiten de opgelegde tijden”.

Net Brussel deelt boetes uit voor niet-naleven ophaalkalender en verkeerd sorteren

JDK
© BRUZZ
15/09/2023

Vier maanden na de hervorming van de ophaalkalenders is Net Brussel begonnen met het bestraffen van inbreuken. Dat laat de afvalophaler weten in een persbericht. Ook sorteerfouten zullen bekeken worden. Deze eerste boetefase is een stap in de richting van nog uitgebreidere verbalisering die van start zal gaan vanaf half oktober.

Hoewel de meerderheid van de Brusselaars de nieuwe ophaaltijden respecteert, staan er volgens Net Brussel “nog steeds te veel zakken op straat buiten de opgelegde tijden”. Zo hebben de ophaalteams alleen al in de eerste week van september zo’n 38 ton afval ingezameld dat op een verkeerd moment buitenstond.

Net Brussel startte afgelopen week al met het uitdelen van boetes. Het heeft “een groot aantal agenten van de afdeling Onderzoek en Verbalisering gemobiliseerd”. De boetes worden uitgedeeld bij het niet naleven van het ophaalschema. Ook niet correct sorteren - van pmd, papier en voedselafval - kan leiden tot een proces-verbaal.

Overtreders zullen aansprakelijk zijn voor verwijderingskosten tussen 100 en 300 euro, daarbovenop komt een boete die schommelt tussen dezelfde bedragen. Een niet-gesorteerde zak op het verkeerde moment buitenzetten, kan overtreders dus in totaal 600 euro kosten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni