'Net Brussel haalt niet op'

"Sinds 1 januari van dit jaar haalt Net Brussel in verschillende buurten de gele en blauwe vuilniszakken vaak een week lang niet op. We krijgen daarover klachten van inwoners," zegt Jean-Luc Liens (SP.A), de Everse schepen van Openbare Netheid. [2 reacties]

"Dus pikken wij het vuilnis zelf maar op, voeren het naar de verbrandingsoven en krijgen daar de rekening voor, terwijl het onze verantwoordelijkheid niet is. Net nu de mensen moeite doen om te sorteren, moet het vuilnis verbrand worden, gewoon omdat Net Brussel slecht functioneert."

De communicatieverantwoordelijke van Net Brussel, Etienne Cornesse, is 'heel verbaasd' dit te horen. "Tot nu toe hebben we geen klachten van de inwoners van Evere of van de gemeente zelf gekregen, in tegenstelling tot Schaarbeek. Daar zetten veel inwoners hun zakken op de verkeerde dag buiten."

Emir Kir (PS), staatssecretaris voor Openbare Netheid, erkent dat er 'in bepaalde wijken problemen zijn'. "Vanaf eind februari lanceren we een nieuwe campagne om bewoners beter te informeren over de dag van ophaling en de inhoud van de blauwe zak. Die rekening? Dat is onbegrijpelijk. Daar wil ik een administratief rapport over. De ophaling van de zakken is de verantwoordelijkheid van Net Brussel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?