Nieuw gemeentebestuur Jette overweegt helft vuilnisbakken weg te halen

© BRUZZ
| Het Spiegelplein in Jette.

Er moeten in de komende zes jaar 200 vuilbakken weg in Jette. Dat is toch de mening van de Jetse netheidsschepen Mounir Laarissi (CDH). "Afval trekt afval aan," luidt de redenering.

Volgens schepen Laarissi staan er te veel vuilbakken in de gemeente, en ze staan vaak erg dicht bij elkaar. En dat grote aantal, er zouden er zo'n 400 staan in de gemeente, trekt meer sluikstort aan dan dat het verwerkt.

"Er zijn steden in Europa waar er amper vuilbakken op de openbare weg staan en toch zijn die steden erg net," zegt Laarissi in de krant La Capitale. "Hoe minder vuilbakken, hoe minder afval. De burger zal bewuster omgaan met zijn of haar afval." De gemeente zal dan ook starten met bewustmakingscampagnes.

De gemeente heeft ook twee mobiele camera's gekocht, die op verschillende 'zwarte punten' zullen worden gezet, zoals op de Broustinlaan of het de Moorplein. De camera's moeten sluikstorters op heterdaad betrappen en zullen ook dienen om een beter zicht te krijgen op het probleem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?