Nieuw platform voor professionals die te maken krijgen met vrouwelijke genitale verminking

© Belga
16/02/2017

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen heeft donderdag een gratis online platform gelanceerd met praktische informatie en advies voor professionals die beroepsmatig te maken krijgen met vrouwelijke genitale verminking.

Het platform bevat onder meer een online cursus in negen talen en specifieke informatie met betrekking tot elf EU-lidstaten. Dat heeft het Instituut bekendgemaakt.

Op de internationale dag van de nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking op 6 februari herhaalden alle actoren hoe belangrijk het is om professionals uit alle sectoren op te leiden om meisjes en vrouwen die slachtoffer werden van genitale verminking, beter te begeleiden en om aan preventie te doen. Dit platform wil tegemoet komen aan de nood aan opleiding hieromtrent, zegt het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

De online cursus is bedoeld om te sensibiliseren en de kennis over vrouwelijke genitale verminking te verbeteren in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidssector, justitie, politie, onderwijs, kinderbescherming en de media, maar ook bij ngo's, vrouwenorganisaties en opvangcentra die hulp en bescherming bieden. De specifieke informatie over elf EU-lidstaten bevat nationale cijfers, het wettelijk kader, beleidslijnen, de fasen in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking, adviezen, nationale aandachtspunten en internationale en Europese verdragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni