Nieuw platform voor verhalen van Brusselse jongeren

© JES.be

De beeldvorming over Brussel en haar jongeren is vaak eenzijdig in populaire media. Daarom lanceert jeugdorganisatie JES de nieuwe website BXLOpenView. Het platform deelt verhalen van jongeren uit Brussel en brengt een verruimende kijk op het leven in de hoofdstad.

Een mozaïekverhaal dat Brussel in- en uitademt, zo wordt het nieuwe multimediakanaal genoemd. Volgens jeugdorganisatie JES vzw is de vraag naar zo’n platform groot: ”De beeldvorming over Brussel en haar jongeren is vaak eenzijdig in populaire media. Bovendien is de communicatie op sociale en digitale media vandaag vluchtiger en meer gepolariseerd dan ooit. We ervaren als jeugdorganisatie de urgentie om vooral de stem van jongeren hoor- en zichtbaarder te maken.”, aldus Lennert Mottar van JES vzw.

Op donderdag 6 oktober om 18u30 lanceert JES  www.bxlopenview.be. Op de website: video, foto, audio, games, mixed media enzovoort. Het platform staat open voor verhalen in verschillende vormen en uit diverse hoeken.

Voor Pascal Smet, binnen de VGC bevoegd voor jeugd, is dit een belangrijk project voor de Brusselse jeugd: "Verrassende, teleurstellende, leuke of trieste ervaringen delen met leeftijdsgenoten verbindt jongeren vanuit de verschillende Brusselse wijken met elkaar. Zij zijn de toekomst van onze hoofdstad en ons land. Het is dan ook belangrijk dat we hun pure verhalen uit de stad horen."

Om verhalen te verzamelen werkt JES samen met een redactieteam van jongeren en jeugdorganisaties. Het redactieteam waakt over de inhoud en een aantal vaste criteria. Reclame en racistische uitspraken worden bijvoorbeeld geweerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?