Nieuw record voor Huis van het Nederlands

YP
© BRUZZ
23/02/2017

Het aantal cursisten bij het Huis van het Nederlands zit in de lift. Vorig jaar klopten er in totaal 18.593 Brusselaars en pendelaars uit Wallonië aan omdat ze Nederlands wilden leren of bijschaven. Vanuit het Huis van het Nederlands worden ze doorverwezen naar gepaste cursussen. Dat schrijft Metro.

De meeste onder hen zijn Belgen, maar velen daarvan hebben roots in zo'n 151 landen en spreken 111 verschillende talen. Daarnaast kloppen er ook Franstalige pendelaars aan die na de werkuren aan hun Nederlands willen schaven.

"Brussel is een meertalige stad. Onze doelgroep spreekt doorgaans wel Frans of Engels, maar ervaart het als een handicap om geen Nederlands te kennen", legt directeur Els Deslé uit in Metro. "In veel gevallen heeft het een invloed op het vinden van een job of zorgt het voor een gebrek aan vlotte communicatie met bijvoorbeeld de school waar de kinderen heen gaan."

Als neutraal informatiepunt verwijst het Huis van het Nederlands geïnteresseerden door naar cursussen die het best bij hun profiel en taalniveau passen. Het aanbod varieert van basisonderwijs tot intensieve zakelijke trajecten of universitaire taalopleidingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni