| Voetbalclub Crossing in Schaarbeek.

Nieuw testcentrum opent donderdag op site voetbalclub Crossing in Schaarbeek

ZM
© BRUZZ
10/11/2020

Een nieuw covid-19 testcentrum opent op donderdag 12 november in de gemeente Schaarbeek. Het nieuwe testcentrum opent zijn deuren op de site van voetbalclub Crossing, naast het Josaphatpark.

De organisatie van het centrum valt onder het Rode Kruis, in samenwerking met ziekenhuis CHU Brugmann. Mensen kunnen enkel op afspraak langskomen van maandag tot zaterdag, van 9 uur tot 17 uur.

“Met dit nieuwe testcentrum wil Schaarbeek bijdragen aan het doel om 9.000 tests per dag af te nemen. Zo kunnen we het werk van huisartsen en ziekenhuizen ook verlichten bij de vraag naar tests.”

Met de komst van het Schaarbeekse en Molenbeekse testcentrum eerder deze week heeft het Gewest zes van de zeven beloofde testdorpen in heel Brussel geopend. Het zevende testdorp zal in Anderlecht nabij de parking van Bizet komen te liggen, maar daarvoor is nog geen openingsdatum bekend. De bedoeling is om uiteindelijk tot 9.000 tests per dag te kunnen verwerken in alle Brusselse testcentra opgeteld.

De andere testdorpen zijn al geopend in de Pachecolaan, aan metrohalte Merode in Etterbeek, tramhalte Albert in Vorst en aan de parking van Paleis 12 aan de Heizel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , coronatestcentrum , Crossing Schaarbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni