Nieuw tijdelijk diensthoofd voor Brusselse brandweer

© Thomas Van der Straeten
© Thomas Van der Straeten

Vanaf 1 augustus krijgt de brandweerdienst van het Brussels gewest een nieuwe commandant: Tanguy du Bus de Warnaffe. De aanstelling van commandant du Bus de Warnaffe is wel slechts tijdelijk, in afwachting van de organisatorische hervorming van de Brusselse brandweer.

"Door het vertrek op pensioen van de heer Ivo Devijver en teneinde de continuïteit en de goede werkorganisatie van de dienst te verzekeren, moest de Regering een nieuwe persoon aanduiden als officier-diensthoofd", zegt Jérôme De Mot, woordvoerder van Brussels staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne (DéFI).

"De Brusselse Regering heeft gekozen voor een ervaren officier, commandant Tanguy du Bus de Warnaffe, die via de toekenning van hogere functies de bevoegdheden van officier-diensthoofd zal uitoefenen", aldus nog De Mot. "Deze beslissing is een tijdelijke maatregel in afwachting van de voorziene statutaire wijzigingen in het kader van de toekomstige organisatorische hervorming van de Brusselse urgentiedienst."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?