Nieuw voetpad Elsensesteenweg 60 cm te breed

© brusselnieuws.be
05/07/2013
Onverwachte plotwending aan de Elsensesteenweg. De nog maar net vernieuwde voetpaden blijken liefst 60 centimeter te breed. Daardoor kunnen bussen of vrachtwagens elkaar maar ternauwernood kruisen. Laat staan dat er nog een fietser naast kan. "Een foutje van de aannemer."

De langverwachte vernieuwing van de voetpaden langs de Elsensesteenweg is nog niet achter de rug maar nu al moet een deel van het werk worden overgedaan. Dat bericht La Capitale en wordt aan brusselnieuws.be bevestigd door minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V).

"Het nieuwe voetpad is 60 centimeter te breed tussen de Francartstraat en de Waversesteenweg", zegt woordvoerder Philippe Vanstapel. "Het gaat om een foutje van de aannemer. Die heeft de plannen niet gerespecteerd."

Het nieuwe trottoir biedt extra comfort voor voetgangers, maar vormt een probleem voor andere weggebruikers. Brede voertuigen kunnen elkaar moeilijk kruisen. Dat probleem werd woensdag aangekaart in het parlement door schepen Bea Diallo (PS).

Goot blijft op 60 cm van trottoir
De aannemer zal de fout rechtzetten op eigen kosten, verzekert minister Grouwels. De werken zijn gepland in de eerste twee weken van augustus en zullen ook 's nachts gebeuren. De boordsteen zal verplaatst worden maar de huidige goot blijft wel behouden. Er komt een strook beton die het water zal afvoeren naar de goot.

Nog volgens het kabinet zullen de extra werkzaamheden geen invloed hebben op de timing van de werf als geheel. "Alle voetpaden zullen klaar zijn tegen 14 september zoals gepland", klinkt het.

Behalve de correctie tussen de Francartstraat en de Waversesteenweg moet het stuk tussen de Vredestraat en de Viaductstraat nog nieuwe voetpaden krijgen.

Sukkelstraat
De vernieuwing van de decennia oude trottoirs langs de Elsensesteenweg had al heel wat voeten in de aarde. De werf werd al eens stilgelegd door de gemeente en er waren problemen met de omleiding van de bussen door een wegverzakking.

De heraanleg werd ook meermaals uitgesteld omdat Elsene het niet eens was met de eerdere plannen. Het Gewest wilde van een stuk van de steenweg een eenrichtingsstraat maken. Ook het voornemen om er een tram aan te leggen stuit op gemeentelijk verzet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni