| Het openbaar toilet in premetrostation Beurs.

Nieuwe app 'Peesy' lokaliseert openbare toiletten in Brussel

RF
© BRUZZ
17/05/2021

Peesy is een gratis applicatie die de bestaande openbare toiletten in onze stad zal lokaliseren. Met de applicatie kunnen gebruikers op die manier naar het dichtstbijzijnde toilet worden geleid.

De website van Peesy biedt ook een volledige telling van de toiletten die worden beheerd door de verschillende Brusselse gemeenten, openbare diensten (zoals de MIVB en de NMBS) en Leefmilieu Brussel op gewestelijk niveau.

De coronacrisis heeft het probleem van de toegang tot toiletten nog verscherpt en de behoefte aan een instrument als Peesy aangetoond. Uit de laatste cijfers blijkt immers dat van de 168 openbare toiletten die op Peesy zijn opgenomen, slechts 60 procent toegankelijk is voor vrouwen (tegenover 100 procent voor mannen), minder dan 25 procent toegankelijk is voor personen met beperkte mobiliteit, en 55 procent gratis en minder dan 40 procent van de toiletten is 24 uur per dag open.

"Toegang tot schone en veilige openbare toiletten is een kwestie van gender en ongelijkheid. Met Peesy hopen wij een kleine bijdrage te leveren aan gelijkheid in de openbare ruimte", laat het Peesy-team weten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni