Nieuwe Aziatische deelfiets landt in Brussel

MD
© BRUZZ
26/10/2017

Vrijdag krijgt Brussel er opnieuw een deelfiets van Aziatische makelij bij. Dan zouden zo’n 200 fietsen van GoBee Bike in het straatbeeld moeten opduiken. Het gaat, net zoals bij oBike, over fietsen zonder versnellingen die niet naar een standplaats moeten gebracht worden.

Nadat in september 500 oBikes eerder plotsklaps in het Brusselse straatbeeld verschenen, is het vrijdag de beurt aan 200 fietsen van GoBee Bike. Net zoals bij oBike is dat een Chinees merk van deelfietsen die werken volgens het principe van ‘free floating’. Gebruikers kunnen de fiets vinden en ontgrendelen via hun smartphone, en moeten die na gebruik niet terugbrengen naar een vaste standplaats.

Een andere gelijkenis met de oBikes is dat de GoBee Bikes geen versnellingen hebben. Het nieuwe merk maakte overigens pas heel recent zijn Europese intrede. In Frankrijk doken de fietsen begin oktober eerst op in Lille, heel snel daarna volgde Parijs. Nog in dezelfde maand komt de GoBee Bike dus ook overgewaaid naar Brussel.

Of de GoBee Bike met open armen zal verwelkomd worden, valt nog af te wachten. De onaangekondigde komst van oBike viel eerder al in slechte aarde bij het Brussels Gewest, dat nog werkt aan een regelgeving rond de deelfietsen zonder standplaats. Ook bewoners en politici kloegen al over fietsen die lukraak in de stad achtergelaten worden en ook al eens in een boom op het Vossenplein opdoken. Bij onze noorderburen bande Amsterdam de fietsen zelfs volledig uit het straatbeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni