Nieuwe concertzaal Vorst Nationaal open in 2010

Het nieuwe Vorst Nationaal gaat ten vroegste in september 2010 open en niet volgend jaar. Dat zegt Geert Allaert, directeur van Music Hall Group en hoofdaandeelhouder van Vorst Nationaal in De Tijd.

De bouw loopt vertraging op omdat het dossier zo complex is. Volgens Allaert wordt de bouwvergunning binnenkort ingediend zodat de werken volgend jaar kunnen beginnen. In 2010 zou alles dan klaar moeten zijn.

In december 2005, toen de plannen werden voorgesteld, ontstond er een grote ongerustheid onder de buurtbewoners. Ze vreesden een toename van geluidsoverlast en een stijgend risico op overstromingen door de bouw van de nieuwe zaal.

De nieuwe zaal kan bijna dubbel zoveel mensen ontvangen dan het huidige Vorst Nationaal, gaande van 12.500 tot 15.000 toeschouwers. Ze komt tussen de Volkswagensite en de gemeente Drogenbos.

Er is ook een mobiliteitsplan uitgewerkt voor de nieuwe concertzaal. Zo komt er een metrohalte in het gebouw en wordt het treinstation van Vorst tot op 150 meter van de zaal verlengd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?