Nieuwe digitale campus opent in Brussel-Centraal

© BeCentral

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en verschillende initiatiefnemers waren woensdagmorgen vroeg uit de veren om reizigers met een frangipane en een flyer kennis te laten maken met BeCentral. Dat is de nieuwe digitale campus die bovenin station Brussel-Centraal. Om 16.00 uur zal koning Filip BeCentral officieel openen.

BeCentral is een initiatief van 28 co-founders die België digitaal vaardiger en ondernemender willen maken. Ondertussen werken meer dan 25 initiatieven en dagelijks meer dan 200 personen mee aan die missie op 2.500 vierkante meter kantoorruimte bovenin Brussel-Centraal.

"Met BeCentral willen we laten zien dat de digitale wereld niets is om bang voor te zijn, maar net ongelooflijke mogelijkheden biedt," zegt minister Decroo. "Er lopen meer dan 25 projecten waar mensen bijvoorbeeld kunnen leren programmeren of waar jongeren op een digitale klas kunnen komen. Het richt zich op iedereen."

Zo is er BeCode, een codeerschool voor jongeren zonder diploma of met een moeilijke socio-economische achtergrond, waar ze gedurende zes maanden een intensieve opleiding krijgen om te leren programmeren. Zo is er bijvoorbeeld ook DigiBridge, dat jongeren inzet om senioren digitaal vaardiger te maken.

. @alexanderdecroo is treating morning commuters with a surprise act at Brussels Central Station #BeCentral #TicketToDigital pic.twitter.com/dwqAbLCvU2

— BeCentral (@BeCentralBxl) 4 oktober 2017

Minister Decroo nodigde op de 65ste verjaardag van Brussel-Centraal alle reizigers met een frangipane en een flyer alvast uit voor de opendeurdag van BeCentral op 25 oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?