Nieuwe Nederlandstalige crèche in Anderlecht

© Stijn Bogaerts

In de Anderlechtse wijk Kuregem is de crèche De Klaproos officieel ingehuldigd. Het kinderdagverblijf biedt plaats aan 28 kinderen. Het is de vierde Nederlandstalige crèche in de gemeente.

De Klaproos vangt al sinds juni kinderen tot 3,5 jaar op, maar is nu dus officieel geopend. De crèche werkt met een inkomenstarief, wat betekent dat ouders een bijdrage betalen die berekend werd op basis van hun inkomen. In totaal zijn er nu 133 plaatsen in Nederlandstalige kinderdagverblijven in Anderlecht.

'Kanaalzone heeft dringend nood aan betaalbare kinderopvang'
Schepen Elke Roex (SP.A), bevoegd voor Nederlandstalige kinderopvang, is tevreden met de opening van een nieuwe crèche, maar wijst er ook op dat er nog meer werk aan de winkel is. “Er blijft nog nood aan extra opvangplaatsen in Anderlecht. De gemeente zal zich ook blijven inzetten om nog meer kwalitatieve opvangplaatsen te realiseren,” zegt ze daarover.

VGC-collegelid Bianca Debaets (CD&V) treedt haar daarin bij. "Er opent hier in Kuregem vandaag een verblijf met 28 plaatsen. Zo maken we opnieuw werk van kinderopvang aan betaalbare tarieven voor de ouders. Zeker in de Kanaalzone is dat absoluut nodig”.

De Klaproos is gelegen in een pand dat de gemeente aankocht in het kader van het wijkcontract Kanaal-Zuid. De afwerking en inrichting werden gefinancierd door de VGC en de gemeente zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

In beeld: 20ste carnaval in Sint-Gillis

kinderen 1518884087

Nieuws uit Brussel in je mailbox?