Het GO!-onderwijs bouwt een nieuwe school in de Ulensstraat in Molenbeek Dat keurde de gemeenteraad woensdag goed.

De nieuwe GO!-school is gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maar zal nauw samenwerken met de gemeentelijke basisschool De Regenboog, verderop in de straat. “Die samenwerking tussen verschillende netten is vrij uniek in Brussel,” zegt schepen van Nederlandstalig Onderwijs Annalisa Gadaleta (Groen). “Voor mij is het niet meer dan logisch dat de scholen hun krachten bundelen, in plaats van met elkaar te concurreren.”

De Regenboogschool heeft te weinig plaats voor het aantal leerlingen, en de nieuwe GO!-school kan klassen opvangen in het nieuwe gebouw. Ook zullen de scholen mogelijk een sport- of eetzaal delen. Een exacte timing voor de bouw is nog niet bekend. Zeker is dat GO! nu de overeenkomst woensdagavond is goedgekeurd, op zoek gaat naar een aannemer en architect, zegt directeur Jacky Goris, die verheugd is over de overeenkomst.

Het terrein, ter hoogte van Ulensstraat 40-44, wordt nu nog gebruikt door basisschool De Telescoop. Die school huurt in afwachting van haar nieuwe pand op de Koninklijke Parklaan in Laken het terrein om tijdelijke lokalen te vestigen.

Behalve een basisschool komt er ook crèche op het terrein, die wordt gefinancierd via het wijkcontract Leopold II. Voor de crèche en de school wordt gezocht naar dezelfde aannemer en architect, om ook daar tot een eenheid te komen. In totaal zal er plaats zijn voor 384 leerlingen, verdeeld over twee parallelklassen gaande van kleuteronderwijs tot het zesde leerjaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni