Nieuwe website verhuurt uw oprit

Op de nieuwe website MyflexyPark kunnen inwoners die een parkeerplaats op overschot hebben die zelf aanbieden. Wie omgekeerd op zoek is naar parking kan via de website reserveren. Een Vlaamse app, Carambla, biedt dit al langer aan.

De website MyflexyParkwerd in november van vorig jaar gelanceerd. Bedoeling is om het onbenutte parkingpotentieel aan privéplaatsen te benutten. De prijs voor een plaats is vrij, maar aanbieders wordt aangeraden een tarief aan te nemen dat ongeveer 40 procent lager ligt dan dat van het parkingaanbod in de buurt.

Oprichter Benoît Blangy wou initieel een autodeelplatform oprichten, maar bekeerde zich tot parkeerplaatsen. “Het Brussels Gewest heeft erg veel potentieel”, zegt hij in La Dernière Heure. “Bijvoorbeeld in Ukkel en Vorst zijn er veel huizen die een oprit hebben.”

Het aantal parkeerplaatsen dat op dit moment in Brussel wordt aangeboden is bescheiden, het gaat slechts om een handvol plaatsen. Alleen rond Vorst Nationaal zijn er meerdere plaatsen beschikbaar in dezelfde wijk. Ook het aantal gebruikers komt nog niet boven de 200 uit.

Er is een Gents bedrijfje, Carambla, die een soortgelijke service sinds 2012 levert. Ook zij bieden slechts een 15-tal plaatsen in Brussel aan.

Toch wil MyflexyPark op termijn voet aan de grond krijgen in buurten als die rond het Astridpark en rond de campussen van de ULB en de UCL. Ook Sint-Lambrechts-Woluwe komt in aanmerking vanwege de nabijheid met de luchthaven. “Een van onze gebruikers biedt een plaats aan voor 25 euro per week, een lift naar de luchthaven inbegrepen”, zegt Blangy.

20 procent van het huurgeld gaat naar de website die het idee lanceert

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?