Een 'oorverdovend eerbetoon' gaat het vuurwerk vooraf.

Nieuwjaarsvuurwerk in Brussel gaat door

AD
© BRUZZ
31/12/2022
Updated: 31/12/2022 16.32u

Er staat vandaag een krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 60 tot 70 km/ uur. Daarom besliste onder andere het stadsbestuur van Hasselt al om het vuurwerkspektakel af te gelasten, maar in Brussel is dat vooralsnog niet het geval.

Voorlopig vindt de Brusselse organisator het niet nodig om te annuleren. "Voorlopig gaat het vuurwerk gewoon door, maar we staan in nauw contact met de brandweer, het KMI en de vuurwerkfabrikant," bevestigt Marina Bresciani van Brussels Major Events om 16.30 uur.

Elk uur wordt de situatie opnieuw bekeken, om 22 uur wordt definitief beslist of de show doorgaat. Voor de vuurwerkshow op het Paleizenplein worden zowel het Paleizenplein als verschillende straten in de omgeving afgesloten voor het verkeer.

In andere steden werd beslist om het vuurwerk te annuleren vanwege de weersomstandigheden. Door windstoten zou het niet veilig zijn om vuurwerk af te steken, zo beslisten de veiligheidsdiensten van Mechelen en Hasselt. Ook bij de noorderburen werden al vuurwerkshows afgelast. Het gaat om de Nederlandse steden Amsterdam en Rotterdam.

In andere steden gaat het vuurwerk - zoals in Brussel - voorlopig wél door. Denk aan Antwerpen, waar het traditionele nieuwjaarsvuurwerk afgevuurd zal worden vanaf twee pontons op de Schelde. Ook in Gent wordt het vuurwerk tot nader order niet afgelast.

Wie op de hoogte wilt blijven van de laatste updates, checkt volgens de organisatoren best https://www.brussel.be/nieuwjaar of het Twitter-account van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni