Ninoofsepoort: is uitstel ook afstel?

Er is nog altijd geen bouwvergunning voor de heraanleg van de Ninoofsepoort. Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A) vreest dat de plannen in de koelkast blijven. Minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) wacht op een nieuw plan. [1 reactie]

"Grouwels had beloofd om in het voorjaar van 2010 de bouwvergunning voor de heraanleg van de Ninoofsepoort in te dienen," zegt Jef Van Damme. "In het parlement gaf ze toe dat dit niet gebeurde, maar dat ze dit dit jaar nog zeker zou doen."

Van Damme vreest echter dat de regering het project op de lange baan wil schuiven. "Het geld is er via Beliris. De politieke wil is er en de buurt vraagt niet liever. Ik snap niet wat de minister tegenhoudt. Deze regering kan na negen maanden nog altijd geen echte knopen doorhakken."

De heraanleg van de Ninoofsepoort, inclusief de aanleg van een nieuw park, moet het sluitstuk worden van de heraanleg van de Westelijke Kleine Ring en de kanaalzone. "Maar misschien wordt het wel nooit gerealiseerd," aldus nog Van Damme.

Geen stadssnelweg
Volgens Grouwels is er geen sprake van afstel maar zijn de werken uitgesteld omdat de huidige gewestregering een andere visie heeft dan de vorige.

"Het oorspronkelijke plan voor de heraanleg is door de regering unaniem van tafel geveegd," klinkt het op het kabinet. "Het plan gaf te veel ruimte aan de auto. Met zeven à acht baanvakken heeft het veel weg van een stadssnelweg."

"Het idee voor een stadspark is ook onvoldoende uitgewerkt in de plannen. De minister kiest ervoor om enkele maanden te wachten zodat de plannen verbeterd kunnen worden. Het is nu wachten op een nieuw voorstel van Beliris."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?