NMBS beperkt stopcontacten voor reizigers in Brussel-Centraal

© PhotoNews
| Pendelaars in het station Brussel-Centraal.

De NMBS zal binnenkort nog maar twee stopcontacten beschikbaar stellen in het Centraal Station. Het overmatig gebruik van de vele stopcontacten in de grote hal veroorzaakte problemen met de doorstroming van de reizigers en leidde tot frustratie bij het onderhoudspersoneel. Dat kampte namelijk met een gebrek aan beschikbare elektriciteitsvoorziening.

De NMBS heeft daarom besloten om het aantal toegangspunten tot elektriciteit voor de reizigers te beperken tot de wachtzaal. Wie de batterij van zijn smartphone wil opladen, kan daar beroep doen op twee stopcontacten.

De andere stopcontacten worden niet langer van stroom voorzien, tenzij voor het onderhoudspersoneel. In de andere Brusselse stations stelt het probleem zich voorlopig niet, al wordt de situatie ook daar op de voet gevolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?