NMBS-personeel dreigt met staking na plaatsing extra camera's

© Belga
16/06/2017

Werknemers van de NMBS hebben ermee gedreigd te staken nadat camera's zijn geplaatst in het hst-atelier van Vorst zonder dat ze hierover werden geraadpleegd. Dat meldt de Franstalige socialistische spoorbond CGSP Cheminots in een persbericht. De arbeiders van het atelier spreken van 'spionage' en wijzen naar de spanningen tussen het personeel en de hiërarchie.

Bij het personeel van de NMBS heerst er onvrede over de plaatsing van camera's in het hst-atelier van Vorst. Er waren reeds bewakingscamera's buiten de werkplaats geplaatst, om de sporen te bewaken. Het personeel begrijpt echter niet waarom er binnen ook camera's werden geplaatst.

Ultimatum
Philippe Dubois, permanent CGSP-secretaris van het Brusselse gewest, lanceert een ultimatum aan de verantwoordelijken van het atelier: als de camera's niet snel verdwijnen, wil hij een buitengewoon regionaal paritair comité samenroepen. Hij wil niet wachten tot het eerst geplande, in oktober. "Bij een weigering, zal ik een bemiddeling aanvragen", aldus de vakbondsman. Indien nodig dreigt hij met een stakingsaanzegging. De Thalys en hst-treinen brengen de nachten door in dit vormingsstation, benadrukt de vakbond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni