Nog niet alle kerstbomen opgehaald

© tvbrussel
Zondag heeft Net Brussel niet alle kerstbomen kunnen ophalen. In sommige wijken komt de dienst pas maandag langs. Zondag waren 275 personeelsleden op post om de naaldbomen op de halen. Zondagavond was al 156 ton opgehaald maar daar komt dus nog wat bij.

De eerste zondag na Driekoningen vindt traditioneel de grote kerstboomophaling plaats. 73 vrachtwagens van Net Brussel rukten uit om de kerstbomen naar het containerpark te brengen.

De kerstbomen moeten ontdaan zijn van pot, houten kruis of versiering. Maar heel wat Brusselaars slaan die raad in de wind. "Dat betekent dat we speciale teams moeten inzetten om de potten en slingers van de kerstbomen te halen," zegt Peter Michiels van Net Brussel. "Dat kost uiteraard geld."

Om 7 uur 's reden 73 vrachtwagens uit. 275 medewerkers waren vroeg uit de veren om de kerstbomen op te halen en vervolgens naar het composteercentrum in Vorst te brengen. "Daar worden de bomen verhakseld en vermengd met ander compost, omdat kerstbomen nogal zuur zijn," weet Michiels. "Het compost dat we uiteindelijk bekomen, verkopen we dan."

Voor de vrachtwagens binnenrijden worden ze eerst gewogen. "Zondagavond was al 156 ton opgehaald," zegt woordvoerster Edith Schouteden aan brusselnieuws.be. "Maar daar komt maandag nog heel wat bij. Net Brussel is zondag niet overal kunnen passeren en dus is de kerstboomophaling gespreid over twee dagen."

Wie zijn kerstboom zondag vergat buiten te zetten, kan hem nog brengen naar de containerparken van Net Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?