Nog vijf jaar wachten op renovatie sociale woningen

© Odonacc
| De Lindestraat, op de grens van Schaarbeek en Evere (links).

In Schaarbeek is de renovatie van een sociaal wooncomplex in de Lindestraat uitgesteld tot eind 2023. Voor de financiering kan de Schaarbeekse Haard een beroep doen op Beliris.

De gebouwen in de Lindestraat liggen om de hoek van de Séverinstraat, waar twee jaar geleden een zwangere huurster om het leven kwam bij een zware woningbrand. De gebouwen dateren uit dezelfde periode en kampen onder andere met structurele vochtproblemen. Er is geen dubbel glas, geen centrale verwarming en de sanitaire voorzieningen zijn beperkt.

Bewoners klagen de situatie aan in La Capitale. “Mijn zoon is sinds drie maanden getrouwd, maar mijn schoondochter is hier nog niet geweest omdat we beschaamd zijn om te tonen waar we wonen”, klinkt het in de krant.

De woningen zijn eigendom van de Schaarbeekse Haard. Die heeft sinds 2015 een renovatieplan. De bedoeling was 800 woningen renoveren op tien jaar tijd, maar de plannen lopen vertraging op. Het was zoeken naar financiering. Die is nu gevonden bij Beliris, de federale spaarpot voor Brussel. Maar het begin van is ondertussen wel uitgesteld tot eind 2023.

Woensdag brengt BRUZZ magazine een uitgebreide reportage over de stand van de Brusselse sociale woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?