Non-profitsector trekt door Brussel voor een duidelijk toekomstperspectief

© Belga
02/06/2022
Updated: 02/06/2022 16.13u

De non-profitsector wil een duidelijk investeringsplan en een geloofwaardig toekomstperspectief. Met die eis trokken 6.500 mensen, een cijfer van de organisatie, donderdagochtend door de straten van Brussel. De betoging werd georganiseerd door vakbond ACV Puls.

Op de tonen van 'Power to the People' van Patti Smith begonnen de betogers aan hun mars door Brussel. De werknemers uit de zorg-, welzijns- en cultuursector willen vooruit. Ze willen betere lonen, betere werkvoorwaarden en meer mensen op de werkvloer, want de werkdruk is nog altijd zeer groot.

"We zeggen vandaag aan de regering dat ze verder moeten blijven investeren, ook na de pandemie. We willen niet terug naar vroeger, waar we stap per stap vooruit gingen. We willen een duidelijk investeringsplan voor de toekomst en daar zal vanuit de regeringen budget voor gevonden moeten worden. Maar de samenleving is dat waard", vindt Mark Selleslach, algemeen coördinator voor de non-profitsector bij ACV Puls.

De waardering die ze willen, moet er niet enkel komen door een applaus tijdens de coronapandemie. Nu die enigszins achter de rug is, vragen ze blijvende aandacht voor de non-profitsector, zodat mensen niet wegtrekken en hun werk aantrekkelijk blijft op alle vlakken.

In het publiek waren protestborden te zien met opschriften als "Het interesseert jullie geen hol, maar onze emmer zit vol" of "Bezwijken om forfaits te bereiken". Daarnaast waren er heel wat vlaggen te zien met het opschrift "Witte Woede". Een verwijzing naar de witte werkkledij van de mensen in de zorgcentra en ziekenhuizen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , non-profitsector , acv puls

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni