OCMW Brussel-Stad huldigt nieuwe locatie in voor verdeling voedselpakketten

© Belga
03/12/2019
Updated: 03/12/2019 19.05u
Ook in:
nl fr

De Resto du Cœur van Laken en het OCMW van de stad Brussel hebben dinsdag in de De Vrièrestraat het nieuwe distributiecentrum van de voedselpakketen 'Les Colis du Coeur' officieel ingehuldigd. Jaarlijks genieten meer dan 1.250 Brusselaars van deze zorgdienst.

Het nieuwe gebouw is volledig aangepast aan de noden van vzw Resto Du Coeur voor het verzorgen van de Colis du Coeur. Er is een ruime keuken en twee grote opslagruimtes, eentje voor voeding en eentje voor hygiëneproducten. In het vorige gebouw was er niet genoeg plaats om deze te scheiden.

Jaarlijks 22 ton aan producten

De voedselpakketten kunnen er elke woensdag en vrijdag opgehaald worden. En dat is een enorm succes, want er worden jaarlijks 120.000 porties verdeeld, goed voor 22 ton aan producten. Een voedselpakket kost twee euro voor een alleenstaande.

"Naast voedingswaren en materiële goederen, biedt deze plek ook rust en een vriendelijke omgeving voor mensen die het moeilijk hebben in het leven of mensen die alleen zijn. De site draait onder andere dankzij de hulp van verschillende vrijwilligers en dankzij de donaties van vrijgevige schenkers", zegt voorzitter van het OCMW Brussel-stad Karine Lalieux (PS).

Op maandag, dinsdag en vrijdag zijn de vrijwilligers bezig met het inzamelen en sorteren van de levensmiddelen. De producten zijn afkomstig van donaties van verschillende partners zoals de Voedselbank, Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD), grote winkelketens als Delhaize of Carrefour, maar ook van mensen die individueel iets willen doneren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , ocmw Brussel , resto du coeur , voedselpaketten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni