| Gemeenschapscentrum De Platoo in Koekelberg

Oekraïense vluchtelingen krijgen ontmoetingsplek in gemeenschapscentra

02/06/2022

Het Brussels onthaalbureau (BON) zal er hen wegwijs maken in de Brusselse wirwar en antwoorden op hun meest dringende vragen.

Oekraïense vluchtelingen krijgen weliswaar een tijdelijke bescherming in ons land, maar hebben geen inburgeringsplicht. Dat wil niet zeggen dat ze niet met heel veel vragen zitten. Het Brussels Onthaalbureau gaat daarom infosessies organiseren om hen wegwijs te maken in de Brusselse wirwar.

De Brusselse gemeenschapscentra Kontakt (Sint-Pieters-Woluwe), Platoo (Koekelberg) en De Rinck (Anderlecht) zullen fungeren als een hub. “Mensen uit Oekraïne zullen er in contact kunnen komen met verschillende Brusselse organisaties uit het werkveld. Het moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden, waar mensen antwoorden op hun vragen vinden, maar ook kunnen deelnemen aan gemeenschapsvormende activiteiten”, zegt VGC-collegelid Pascal Smet (One.Brussels-Vooruit).

“Weten dat we deze mensen een warm welkom bieden zal het moraal van hun familieleden aan het front hooghouden”, voegt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) daar aan toe.

Tegelijk voorziet BON in trajectbegeleiding op maat. “Wij loodsen nieuwkomers naar de gepaste voorzieningen en procedures. We helpen hen onder meer bij inschrijvingen bij Actiris en bieden ondersteuning bij diplomagelijkschakeling”, aldus Fons Ravijts, directeur van BON.

De infosessies zijn gratis en starten op 9 juni.

Meer info op www.bon.be/oekraine

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni