Omleiding wegens te hobbelig kasseiwegdek

© Eric Laureys

Bus 88 van de MIVB rijdt sinds begin deze week niet meer door de Dieudonné Lefevrestraat en de Pakhuisstraat in Laken. Reden: de kasseien in de straat liggen er te slecht bij.

De halte stapelhuizen op buslijn 88 is tijdelijk afgeschaft, terwijl haltes Stoomboten en Dieudonné Lefevre verplaatst zijn naar respectievelijk de Havenlaan en de Jubelfeestlaan. Bus 88 zelf rijdt om via de Picard- en de Scheldestraat.

Een en ander wordt veroorzaakt door de slechte staat van het wegdek in De Dieudonné Lefevrestraat en de Stapelhuizenstraat. Net als de nabijgelegen Havenlaan zijn die bedekt met kasseien. “Onze bussen lopen er kans op beschadiging”, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. “En we kunnen het niet riskeren om materieel te verliezen.”

Wanneer de bus opnieuw zijn oorspronkelijke route kan volgen is nog niet duidelijk. De omleiding betekent in ieder geval een streep door de rekening van onder meer de leerlingen van Basisschool Sint-Ursula die met de bus naar school gaan.

De Stad Brussel heeft wel een heraanleg van de straat op stapel staan, maar die heeft nog geen bouwvergunning. “Het gaat om een  heraanleg van gevel tot gevel”, klinkt het op het kabinet van schepen voor Openbare Werken Els Ampe (Open VLD). “Dat neemt altijd wel een aantal jaar in beslag. In de tussentijd doen we wel tijdelijke aanpassingen en herstelling. De MIVB kan daarvoor contact opnemen met ons.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?