Onbekende lost schot in voorbijrijdende auto

Rond acht uur vanmorgen schoot een onbekende een automobilist in de dij op de Georges Leclercqlaan. De dader sloeg op de vlucht en kon nog niet worden opgepakt, meldt het parket van Brussel. Het slachtoffer is niet in levensgevaar.

De automobilist, een onbekende voor het gerecht, reed met een lage snelheid toen hij zijn beslagen raam opendraaide. Plots kwam een voorbijganger naar de auto en loste een schot in de wagen. Daarna sloeg hij op de vlucht.

In de auto zaten ook de twee kinderen van het slachtoffer, van acht en tien jaar oud. Het parket heeft aan de politie gevraagd om hen te verhoren en dat te filmen.

Molenbeek
Gisteravond raakte ook al een man gewond bij een schietpartij, dit keer in Molenbeek. Daar begon een bestuurder te schieten op een andere auto omdat die hem gehinderd zou hebben bij het rijden. Het slachtoffer kreeg een kogel in de knie, maar verkeert niet in levensgevaar.

In tegenstelling tot de schutter in Ganshoren werd de heetgebakerde chauffeur wel ingerekend door de politie, nadat hij ook enkele agenten onder vuur had genomen. De 25-jarige man is in verdenking gesteld van poging tot doodslag, het bezit en het dragen van een verboden wapen, en bedreigingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?