© Marjon Udo | Zelfplukboerderij FleurAkker werd opgeschrikt door ongewenst bezoek.

Onbekenden gaan tekeer in kinderboerderij Jette: konijnen en hond gestolen

JP
© BRUZZ
16/05/2023

Loslopende kippen, twee verdwenen konijnen en een zoekgeraakte hond. Dat was de schade dit weekend bij de kinderboerderij in Jette. Ook de Jetse zelfplukboerderij van Groot Eiland kreeg ongewenst bezoek. Mogelijk is er een verband tussen de twee incidenten.

Volgens communicatiemedewerker Syrine Caudron van de kinderboerderij zijn de inbrekers twee keer naar de boerderij gekomen: zaterdag- en zondagnacht. De eerste avond hebben ze een konijn meegenomen, het dier werd door de politie levend teruggevonden.

De tweede nacht hebben de daders nog een ander konijn meegenomen, en zelfs de hond. Die werd op een afstand van 800 meter van de kinderboerderij teruggevonden, hij was met een touw ergens aan vastgebonden. Het konijn is nog steeds vermist.

Opmerkelijk: ook de akkers en kassen van Atelier Groot Eiland, een aantal kilometer verder, kregen onaangenaam bezoek afgelopen weekend. "Het veld en de planten in de kas zijn op brute wijze overhoop gehaald," zegt Annemie Knaepen van bloemenpluktuin FleurAkker. "Er zijn sporen van vernieling aangetroffen, waarbij planten uit de grond zijn getrokken en in zakken gestopt."

Wie de dader of daders zijn, is niet duidelijk. De politie vermoedt dat de twee gevallen met elkaar te maken hebben.

Ganshoren

Ook de bewoners van de nabijgelegen gemeente Ganshoren werden afgelopen weekend opgeschrikt door vandalisme. Toch sluit de politie van de zone West op dit moment een verband tussen Ganshoren en Jette uit. In Jette lijkt het te gaan om meerdere personen - zoals dronken jongeren - in Ganshoren denkt de politie aan één dader.

Er werden in Jette in de periode van 6 tot 12 mei vier inbraken of pogingen tot inbraak geregistreerd, net als elf gevallen van vandalisme. Daarbij ging het vooral om schade aan voertuigen, maar ook drie keer om vandalisme aan gebouwen, zoals het kelderdeksel dat iemand door zijn voorruit kreeg. Verder gerechtelijk onderzoek moet uitwijzen wie de dader is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie