Onderzoek naar handel in valse paspoorten bij stad Brussel

Bij de stad Brussel is er mogelijk een handel in valse paspoorten aan de gang geweest. Twee mensen werden daarvoor eind december aangehouden. Zij zitten nog steeds in de gevangenis en ontkennen de feiten.

La Dernière Heure schijft vandaag dat er een onderzoek loopt tegen een medewerker van de stad Brussel wegens het afgeven van ten minste één vals paspoort. De 38-jarige Karim B. van de dienst Paspoorten zou op heterdaad betrapt zijn door zijn overste en werd ontslagen wegens zware fout.

Naar aanleiding van dat artikel bevestigt het parket van Brussel dat er twee personen werden aangehouden op 27 december. Die werden in verdenking gesteld “van valsheid in paspoorten en deelname aan een criminele organisatie als dader of mededader”. 

De twee werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, waarna de raadkamer hun voorlopige hechtenis bevestigde op 2 januari. Momenteel zitten de verdachten nog steeds in de gevangenis.

“De betrokkenen betwisten de feiten en hebben hoger beroep ingesteld tegen de beslissingen van de raadkamer,” aldus nog het parket. 

Ordemaatregelen
De stad Brussel bevestigt dat er een onderzoek loopt naar een intussen ex-werknemer die mogelijks betrokken zou zijn in een handel in valse paspoorten. Dat meldt Pierre-Benoit Sepulchre, persattaché van schepen Alain Courtois, bevoegd voor Burgerlijke Stand en Demografie. 

"Het is in het kader van interne verificatieprocedures dat de onregelmatigheden vastgesteld zijn. We hebben meteen de nodige ordemaatregelen beslist en uitgevoerd. Aangezien het gaat om een gerechtelijk onderzoek zijn we gehouden aan een discretieplicht en kunnen we niet meer kwijt over de feiten," aldus de persattaché.
      
Volgens de stad Brussel zal het wel nodig zijn om samen met de bevoegde federale ministers zo snel mogelijk na te gaan welke bijkomende maatregelen kunnen genomen worden om de al bestaande controles nog te versterken. 
 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?