Onderzoek naar hardhandig politieoptreden Vilvoords kinderfeestje

JP
© BRUZZ
25/06/2019

Twee agenten in Vilvoorde hebben buitensporig geweld gebruikt na een klacht over geluidsoverlast tijdens een kinderfeestje. Dat zegt de advocate van het nichtje van het jarige meisje, dat bij het incident werd opgepakt. Ze legt een klacht neer bij het comité P, en ook burgemeester Hans Bonte (SP.A) vraagt een intern onderzoek aan.

Het is het Schaarbeeks gemeenteraadslid Naima Belkhatir (PS) die de kat de bel aanbindt en beelden van het politieoptreden verspreidt via Facebook. Ze spreekt van ‘duidelijk racisme en misbruik van de politiefunctie’.

Het incident vond volgens de advocate van het slachtoffer plaats rond 18.00 op zaterdag, als de politie door een bewoner van een sociaal appartementsblok in Vilvoorde wordt opgeroepen vanwege geluidsoverlast. Aanvankelijk werd de muziek zachter gezet, maar vervolgens beginnen een paar familieleden zich ermee te bemoeien.

Tijdens wat duw- en trekwerk zou de politie pepperspray hebben gebruikt. Een nichtje dat Nederlands kon en probeerde te vertalen zou volgens haar advocate door de politie naar de keel zijn gegrepen en daarbij het bewustzijn zijn verloren. Ze werd vervolgens opgepakt en na een paar uur weer vrijgelaten.

De advocate van de twintiger spreekt van ‘onevenredig gebruik van geweld’ en vraagt een onderzoek aan bij het Comité P, het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten.

Ook de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (SP.A), heeft aan de korpschef gevraagd om het incident intern aan een grondig onderzoek te onderwerpen. “Wij betreuren dit ten zeerste maar de verspreide berichten geven geen volledige noch correcte weergave van het incident,” reageert die. In het belang van het onderzoek en de privacy van de betrokkenen kan hij verder geen informatie geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, politiegeweld, politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni