Onthaalsquare verontwaardigd over onveilig appartementsblok

Bewoners aan de Onthaalsquare klagen de teloorgang van een appartementsblok aan. "Binnenkort hebben we betonrot."

Een tiental bewoners van Onthaalsquare en Haachtsesteenweg is niet te spreken over de verloedering van een appartementsblok. Al jaren werken de niet-afgesloten garagetoegangen overlast in de hand.

Volgens de buurt wil de eigenaar de poorten niet repareren. En dat heeft gevolgen. De garagevloer aan de Onthaalsquare is stukgereden en zorgt voor lawaai bij passage. Tegelijk sijpelt het regenwater door in de ondergrondse parkeerruimte. 's Nachts zou er gedeald worden.

De toegang aan de Haachtsesteenweg heeft geen poort. Het doorsijpelende water creëert inmiddels stalactieten, doornatte muren en steunbalken en een muffe geur. Als dat zo doorgaat, hebben we binnenkort betonrot, vrezen verschillende appartementsbewoners. De verlichting is karig; sommige kabels hangen los, wat tot elektrocutie zou kunnen leiden. Vuilnis wordt op de grond achtergelaten.

Daniel Van Kesteren, die aan de overkant woont, voelt zich "niet meer veilig". Lieve Cochoul, die op het gebouw uitkijkt, vraagt zich af waarom politie, gemeente en brandweer niet ingrijpen.

Politiecommissaris Guy Rosseel zegt dan weer dat de "bewoners nog vrijwel niets gemeld hebben", maar "dat de patrouilles verscherpt zullen worden." Burgemeester Rudi Vervoort (PS) laat weten "contact op te zullen nemen met bewoners en de eigenaar." De brandweer komt alleen ter plaatse in een wettelijke context of op vraag van de burgemeester. Brandweer en burgemeester zeggen dat deze privékwestie ook voor de vrederechter beslecht kan worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?