Ontmoetingsweekends tussen politiezone Brussel-West en Molenbeekse jongeren

ZM
© BRUZZ
02/02/2021

In samenwerking met vzw TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) organiseerde de politie van zone Brussel West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) twee ontmoetingsweekends in januari met Molenbeekse jongeren. Door een demonstratie van de hondenbrigade en de dienst dispatching kunnen de jongeren de Brusselse politie leren kennen.

Met het project “Praktijkateliers” wil vzw TADA maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 10 en 14 jaar elke zaterdag kennis laten maken met een ander beroep. In januari stond een ontmoeting met de politie centraal. Een dertigtal Molenbeekse jongeren kon een demonstratie van de hondengeleiders bijwonen en meedoen aan een rollenspel met de leden van de dienst dispatching.

Normaal gezien gaan deze ateliers door op het hoofdcommissariaat van de politiezone Brussel-West, maar omwille van corona trokken de politiemensen zelf naar de lokalen van TADA. Tijdens de demonstratie van de hondenbrigade ontdekten de jongeren hoe de honden drugs leren opsporen en aan gehoorzaamheidstraining doen. De Molenbeekse leerlingen mochten in een rollenspel de politieradio’s gebruiken om patrouilles aan te sturen en kregen ook opdrachten.

De ateliers hebben volgens korpschef Luc Ysebaert een niet te onderschatten pedagogische waarde. “Het is in mijn ogen niet enkel belangrijk dat deze jongeren ons beroep beter leren kennen, maar dat we ze via deze weg ook meer betrekken in onze samenleving. Deze jongeren zijn de volwassenen van de toekomst, door met hen een positieve band te smeden kunnen we de latere relatie tussen de politie en bevolking verder verstevigen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Politiezone Brussel-West , Molenbeekse jongeren , vzw TADA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni