Ontvoerder van het zesjarige meisje Jihane geeft amper uitleg

De Roemeen die afgelopen zondag een zesjarig meisje ontvoerde aan de Slachthuizen in Anderlecht, is vanmorgen voor de Brusselse raadkamer verschenen. Volgens zijn advocaten is de verdachte niet spraakzaam tegen zijn ondervragers. “Hij zegt dat hij het meisje wilde helpen, maar over wat er in die 22u is gebeurd, vertelt hij weinig.”

De Roemeen die afgelopen zondag een 6-jarig meisje ontvoerde aan de Slachthuizen in Anderlecht, is vanmorgen voor de Brusselse raadkamer verschenen. Volgens zijn advocaten is de verdachte niet spraakzaam tegen zijn ondervragers. “Hij zegt dat hij het meisje wilde helpen, maar over wat er in die 22u is gebeurd, vertelt hij weinig.”

Psychiatrisch onderzoek
De onderzoeksrechter heeft alvast een psychiatrisch onderzoek bevolen naar de veertiger. “Hij zegt dat hij het meisje huilend aantrof op de markt” zegt meester Bernard Ayaya.

“Hij heeft haar willen helpen en daarom meegenomen. Hij heeft verklaard dat hij dacht dat het om een zigeunermeisje ging en dat hij daarom niet meteen naar de politie is gegaan. Omdat die volgens hem niet weet hoe je met zigeuners moet omgaan. Hij was van plan om haar naar de Roemeense ambassade te brengen.”

Weinig informatie
Toen de man de volgende dag werd ingerekend dankzij een tip van een alerte burger, had hij het meisje andere kleren aangedaan en zijn baard afgeschoren. Ook daarover heeft de man amper iets gezegd. “Ik heb hem zelf gevraagd of hij haar te eten heeft gegeven, maar ook daarover heeft hij niets gezegd”, zegt Ayaya. De man werd volgens zijn advocaten ook ondervraagd over zijn Facebookprofiel, maar veel informatie kregen de speurders voorlopig niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?